Femeia chinuită – Osman Akedere – fragment

Națiunea noastră, de-a lungul istoriei, a trecut peste secole și, cumva, nu a reușit, nu a vrut să urce în trenul culturii, științei și civilizației. Națiunea noastră nu se dă în vânt după cunoaștere, nu-i place să urmărească noile descoperiri ale științei. Oamenii, așa-zis religioși, care și-au văzut propriul interes, imamii falși, care s-au folosit de religia islamică, șarlatanii, care au instituit tot felul de obiceiuri înșelătoare, din păcate, au existat întotdeauna în societate. Națiunea noastră a fost păcălită de acești habotnici prefăcuți. În Islam nu există crime, bătăi sau hoții. La baza Islamului sunt virtuți precum, iubirea față de semeni, etica și bunăvoința.

 Domnitorii, boierii, patronii, mai apoi imperialiștii, în special, au avut grijă ca națiunea noastră să rămână cât mai needucată. Puterile aflate la conducere s-au folosit întotdeauna de religie și obiceiuri ciudate, cu care i-au ținut legați la ochi pe oamenii simpli. Să ne uităm puțin în istoria noastră, ne mândrim cu Imperiul Otoman. Când un străin ne întreabă dacă suntem turci, iar noi le răspundem că da, știți care este prima întrebare pe care ne-o pun?

  -Mai există HAREMUL? În viața voastră, în prezent, mai aveți haremuri?

 Din păcate, aceasta este o rană nevindecată, care sângerează în continuare deoarece femeile noastre, în societate, au fost desconsiderate și nu au avut drepturile care li se cuveneau. În trecut exista haremul, în prezent, doar denumirea s-a schimbat, iar bărbații au mai multe amante. Ce viață frumoasă aveau bărbații în trecut, nu-i așa?

Un bărbat își poate lăsa nevasta chiar și după zece zile, doar pronunțând niște cuvinte: TE ELIBEREZ, de trei ori. Oare de aici vine problema bărbaților? Cei ca boierul Rahmi, cu siguranță, își doresc continuarea unor astfel de obiceiuri religioase. Putea să se joace cu femeile după pofta inimii, fără ca ele să scoată o vorbă sau să se opună în vreun fel. Cu o asemenea mentalitate, acești bărbați nemernici îndrăznesc să pună ochii chiar și pe soția fiului lor, dar, totuși, va veni o zi, când vor plăti pentru toate acestea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.