Sărbători de poveste cu autori români

Magia iernii își face simțită prezența prin aromă de scorțișoară, lumina caldă a lumânărilor parfumate, materiale moi și cărți must read. De această dată, în așteptarea sărbătorilor de iarnă, propun spre lectură cărți scrise de autori români spre a avea parte de o atmosferă tradițională și pentru a ne întoarce la noi înșine.

Cioburi de rai – Puiu Moț

Aceasta este o carte citită recent, care m-a impresionat plăcut datorită întrepătrunderii istoriei cu firul narativ al romanului. Pe teritoriul României, Comunismul, ca regim politic, nu a reprezentat tocmai o perioadă glorioasă și strălucitoare. Din contră, unii o pun pe lista „petelor negre” din istoria noastră. Romanul debutează chiar în plină perioadă comunistă și urmărește destinul mai multor generații de personaje care se zbat pentru supraviețuire, pentru familie, pentru un loc în societate. Printre furtuni, dar și zile senine, iubirea are locul ei de cinste, reușind să creeze cioburi de rai într-o lume ce pare desprinsă din iad.  Prin această carte, Puiu Moț ne dezvăluie o altă față a unei perioade apuse, dar care încă se resimte și astăzi în sufletul și memoria multor dintre noi.

Ad Infinitum II – Antologie

Antologia Ad Infinitum se întinde pe 3 volume, acesta fiind cel de-al doilea. Cartea cuprinde atât proză, cât și poezie, iar pe parcursul ei pot afirma că te pierzi într-o mare de povești și versuri care ilustrează din plin faptul că literatura română contemporană nu și-a pierdut valoarea, că avem scriitori care fac primii pași în universul literar și care dispun de suficientă înzestrare artistică pentru a duce mai departe cultura. Antologia reunește mai multe nume de autori contemporani și ne delectează cu multiple genuri literare.

Eu, cea de pe locul doi – Cezara Zamfir

Cartea Cezarei m-a surprins plăcut pe partea psihologică. Vorbim despre două volume, dar nu vă faceţi griji dacă nu aţi citit primul volum, deoarece autoarea are grijă să povestească întâmplările, subliniind substratul psihic şi emoţional, astfel încât cea de-a doua carte poate fi citită ca stand-alone. Teoria personalităţii multiple este reliefată într-o poveste alertă, iar personajul central feminin nu încetează să uimească până la final. Totodată sunt abordate mai multe teme secundare: iubirea, pierderea, încrederea, relaţiile familiale şi interpersonale. Recomand cartea celor care, pe lângă o poveste, vor un volum condimentat şi cu „altceva”, iar tenta psihologică pe care Cezara Zamfir o dă romanului reprezintă un plus.

Vrăjitoarea de foc – M. M. Ţara

A venit timpul şi pentru fantasy, iar Vrăjitoarea de foc ne poartă prin deja cunoscuta Nlithia, care este din nou în pericol. Facem cunoştinţă cu Arrista, vrăjitoarea care deţine şi mânuieşte Sabia Celor O Mie de Suflete şi pornim într-o aventură palpitantă şi contra-cronometru alături de personajele pe care autorul le creionează de aşa natură încât ţi-e imposibil să nu le îndrăgeşti. Suspans, acţiune, alegeri cruciale, greşeli, furii şi temeri încearcă să se împletească în speranţă şi să întunece cerul Nlithiei pentru vecie. De data aceasta, baladele Nlithiei au un ton grav, iar bardul nu ştie care va fi următorul vers înainte de a-l rosti. Acest volum ne încântă în acelaşi timp cu magie, dragoni, demoni şi alte fiinţe supranaturale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.