CARIERE DE SUCCES – POSIBILITĂȚI SAU SIMPLE ÎNTÂMPLĂRI?

Când ne referim la cariere de succes, fiecare individ are propria definiție, dar acest lucru e posibil atunci când fiecare știe foarte clar ce contează cu adevărat pentru el. Acesta este singurul mod în care o persoană poate lua decizii cu privire la cariera potrivită pentru ea – și pentru nimeni altcineva.

Cariere de succes vs. reușite

Între a reuși și a avea succes există o cale lungă. Mulți oameni au parte de reușite în carieră. Aceștia obțin acreditări, au funcții de conducere, își construiesc cariere ale prezentului și câștigă salarii uriașe. Acestea sunt câteva exemple de standarde după care foarte multe persoane tind să definească succesul în carieră. Cu toate astea, aceste elemente – diplome, titulaturi, funcții și salarii grozave – se încadrează în categoria reușitelor. Iar aceste reușite nu echivalează neapărat cu succesul în carieră.

Atunci când vorbim despre cariere de succes, abordăm o combinație între atingerea unui nivel rezonabil de stabilitate financiară și desfășurarea unei activități care îi face plăcere celui care o practică. Urează constatarea că individul se simte fericit și împlinit cu alegerile de viață și de carieră. Altfel spus, dacă îți place meseria ta, dar zi de zi realizezi că nu câștigi suficienți bani din practicarea ei, succesul în carieră este diminuat. Pe de altă parte, dacă ești plătit foarte bine, dar îți lipsește bucuria sau interesul pentru domeniul de carieră ales, succesul în carieră este din nou redus. Adevărata carieră de succes necesită o aliniere între cele două.

Pare simplu în teorie, dar realitatea ne demonstrează din plin că foarte puțini oameni pot afirma că au cariere de succes. Motivele pot fi variate, dar, în principal, problema datorită căreia atât de puțini oameni experimentează succesul în carieră este că nu își alocă timp pentru a defini ce înseamnă de fapt succesul pentru ei. Astfel, în loc să-și construiască pas cu pas o carieră de succes, mulți oameni ajung să accepte un job satisfăcător financiar, iar după ce acesta produce dezamăgire, să își petreacă timpul plângându-se de circumstanțele lor. Oamenii devin adesea dezamăgiți atunci când locul de muncă nu le aduce combinațiile așteptate de experiențe (financiare, profesionale și împlinire personală) pe care credeau că le vor obține. Și iată cum reușitele profesionale nu înseamnă neapărat cariere de succes.

Companiile și carierele de succes

În ultima decadă, tot mai multe organizații au început să își prețuiască angajații și să înțeleagă valoarea inestimabilă a creșterii continue. Dezvoltarea carierei nu este o acțiune, ci un proces, unul în care angajatul și angajatorul lucrează împreună.

Dacă vrei un adevărat o carieră de succes, trebuie să îți fie foarte clar scopul și direcția în care vrei să mergi cu cariera ta. Oamenii cu cariere de succes au plecat la drum știind foarte bine ce vor de la viață atât profesional, cât și personal.

Cu toate acestea, chiar dacă știi ce vrei, succesul în carieră poate fi dificil de atins, dacă nu îți cunoști potențialul, abilitățile, capacitățile și propria manieră de evoluție. La Talents Box, oamenii sunt ajutați să urmeze drumul corect al succesului profesional. Candidații au parte de cele mai bune soluții pentru ca parcursul carierei lor să nu fie doar o realizare, ci un adevărat succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.