Cărţi înspăimântătoare de Halloween

Adevărate bijuterii întunecate, cărţile horror sunt adorate în săptămâna în care Halloween-ul se apropie cu paşi repezi. Bineînţeles că am făcut un stoc de cărţi înspăimântătoare de Halloween şi, nedorind să optez pentru lecturi clasice, de data aceasta m-am orientat către horror contemporan. Iată aşadar câteva recomandări de cărţi înspăimântătoare de Halloween!

Coşmarul – John Saul

Am mai citit cărţi de acest autor, aşa că m-am aşteptat la un horror remarcabil numai bun pentru „depozitul” de cărţi înspăimântătoare de Halloween. Lindsay este o adolescentă care dispare de acasă exact în pragul unei mutări iminente şi după ce, în prealabil, a tot spus că are senzaţia că este supravegheată şi urmărită, fără însă a putea spune de către cine. Părinţii sunt devastaţi, iar tatăl nu va mai apuca să-şi vadă vreodată fiica deoarece încetează din viaţă în urma unui accident rutier. Mama va lupta în continuare să o găsească pe Lindsay, iar ceea ce iese la iveală şochează şi înspăimântă. Există un permanent suspans pe care autorul îl crează şi reuşeşte să îi creeze şi cititorului o curiozitate aproape morbidă.

Căpcăunii anonimi – Pascal Bruckner

Două basme pentru adulţi cu puternice amprente horror, dar şi cu o doză de umor macabru, care reuşesc să îţi dea idei de costume de Halloween. Pătrundem aşadar într-un univers tenebros, dar cu puternice corespondenţe în viaţa reală până la un punct. Avem un căpcăun care, ca orice căpcăun, se hrăneşte cu copii. Până într-o zi, când hotărăşte să abandoneze acest meniu culinar. Ca un om care decide să fie vegan, sau ca un dependent care doreşte eliberarea de viciu, Balthus (aşa se numeşte căpcăunul) ajunge să facă parte dintr-o asociaţie a căpcăunilor anonimi, numai că se produce exact reversul… Balthus îi face pe ceilalţi căpcăuni să adopte din nou dieta alimentară cu… copii. Cartea este una amuzantă, tragică, generatoare de întrebări, cu multe elemente groteşti care te determină să o pui pe lista cu cărţi de Halloween. Se citeşte uşor, iar limbajul este unul lejer.

Însoţitorii diavolului – John Misto

Ei bine, aceia care se gândesc deja la sărbătorile de iarnă, poate îşi vor revizui dorinţele, dat fiind faptul că acţiunea acestui roman horror debutează în ajun de Crăciun, când Anna, în vârstă de doar trei anişori, dispare subit şi inexplicabil din biserică, chiar în timpul slujbei religioase. Anii trec, iar speranţele se dizolvă în durere. După 21 de ani, rănile sunt însă redeschise, o întâmplare dă buzna ca un taifun şi speranţa că Anna ar putea fi în viaţă începe din nou să pâlpâie. Detectivul Graig Raine începe o căutare fără şanse, o căutare care-l duce prin locuri unde nu şi-ar dori să fie, în tenebre, în cripte, în braţele morţii. Autorul pare să se axeze pe tehnica detaliului, să nu se grăbească în descrieri groteşti, să îi formeze aşteptări cititorului şi să îl ţină permanent cu inima în gât.

Trebuie să recunoaştem că lecturile horror atrag în această perioadă, iar dacă horror-ul este mixat cu suspans, thriller sau fantasy este cu atât mai savurat de către cititori. Vă doresc lecturi cât mai plăcute şi o toamnă încărcată cu poveşti memorabile!

6 gânduri despre „Cărţi înspăimântătoare de Halloween

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.