Cărţi pentru măsuţa de cafea

Conceptul ne este cunoscut deja, chiar dacă nu ne gândeam la el ca la un concept în sine. Ştim acele măsuţe din living pe care sunt aşezate câteva cărţi în care se pune accent pe vizual, iar oaspeţii le pot răsfoi în voie, clătindu-şi ochii cu imagini şi prinzând rapid câteva informaţii? Uneori aceste cărţi reuşesc să spargă gheaţa şi să ofere subiecte de discuţie, alteori alungă plictiseala sau oferă inspiraţie. Le vedem des prin sălile de aşteptare la diverse instituţii şi fac timpul să treacă mai uşor, fără să mai simţim povara fiecărei secunde (ştim cu toţii cât de urât este să aştepţi, să stai la rând, să te tot uiţi la ceas şi să te întrebi ce tot face cel care a intrat înainte şi… nu mai iese). Ei bine, cărţile pentru măsuţa de cafea (în engleză coffee table books) nu sunt nişte cărţi ca oricare altele. Ele trebuie să aibă un design special care să impresioneze, să se axeze pe conţinut preponderent vizual, să conţină totuşi şi informaţie textuală. Sunt nişte cărţi frumoase, de obicei hardcover şi oversized. Le vedem folosite în pozele din social media ca elemente pentru decor, ne bucurăm de ele în cafenelele mai selecte, dar şi în propria locuinţă, mai ales când avem chef de câteva momente de relaxare. Indicat este ca aceste cărţi pentru măsuţa de cafea să fie din varii domenii. De exemplu, dacă intrăm într-un salon de înfrumuseţare, vom vedea că avem la dispoziţie doar coffee table books cu diverse tendinţe de machiaj, de coafuri sau unghii – şi e oarecum normal pentru locaţia respectivă, dar dacă ne dorim acasă o selecţie de astfel de cărţi, atunci e bine să diversificăm şi domeniile. În continuare iată o selecţie de coffee table books, ideale pentru a decora livingul propriu, pentru a fi transformate în daruri speciale, pentru a ilustra un concept, pentru a fi fotografiate, pentru a oferi inspiraţie sau pentru a te bucura de ele în compania unei ceşti cu cafea. 

Stilate şi frumoase, cu un conţinut de calitate, aceste cărţi pentru măsuţa de cafea vă vor delecta cu momente de bună-dispoziţie.

Interiors: The Greatest Rooms of the Century

Dacă vreţi să vă delectaţi ochii cu design interior, această carte este un adevărat deliciu. Peste 400 de camere vă vor introduce în universul amenajărilor interioare şi vă vor plimba prin diverse stiluri. Designeri celebri, vedete, artişti îşi împărtăşesc gusturile şi experienţa. Cartea se bucură de aprecieri, este prezentă într-o ediţie de lux, hardcover şi design royal.

Domino. The book of decorating

Decoraţiunile interioare prezente în această carte sunt de-a dreptul fascinante. Coperta este de asemenea adorabilă. E genul de carte în care te pierzi cu uşurinţă şi care, de fiecare dată când o răsfoieşti, îţi oferă idei noi pentru decor, inspiraţie şi, de ce nu, noi concepte. Această carte pentru măsuţa de cafea apare anual cu idei şi elemente noi.

InstaStyle: Curate Your Life, Create Stunning Photos, and Elevate Your Instagram Influence – Tezza

Această carte este un ghid vizual despre cum să ai poze reuşite pe Instagram, cum să îţi creezi propriul stil, să atragi urmăritori care să rezoneze cu postările tale, cum să transmiţi un mesaj prin intermediul unei fotografii. În afară de o bună doză de inspiraţie prin fotografiile care o ilustrează, cartea oferă şi o mulţime de sfaturi utile şi, mai ales, răspunde la întrebarea de ce ar trebui să investim atât de mult efort în această reţea socială.

A Beautiful Mess Photo Idea Book: 95 Inspiring Ideas for Photographing Your Friends, Your World, and Yourself – Elsie Larson, Emma Chapman

O explozie de culoare şi bună-dispoziţie, această carte te va determina să faci din viaţa de zi cu zi o adevărată artă prin fotografie. Cum să faci un selfie, cum să realizezi fotografii obişnuite cu o atingere artistică, cum să imortalizezi momentele importante, hobby-urile sau cafeaua de dimineaţă în fotografii uimitoare – cartea cu un bogat conţinut vizual însoţit de explicaţii te va ajuta în acest sens.

Cupcakes and Cashmere: A Guide for Defining Your Style, Reinventing Your Space, and Entertaining with Ease – Emily Schuman

Emily are un blog de lifestyle, iar cartea ei conţine sfaturi, poveşti, proiecte, tips & tricks etc. Se citeşte cu plăcere, găseşti cu uşurinţă idei noi şi creative, provoacă la discuţii şi interpretări. Este una dintre cărţile ideale pentru măsuţa de cafea. Foarte feminină, cu fotografii frumoase, cu text bine delimitat şi uşor de citit.

World’s Best Travel Experiences: 500 Extraordinary Places – Andrew McCarthy

Aceasta este o carte de la National Geographic cu fotografii uimitoare şi experienţe unice. Fotografiile sunt foarte calitative, la fel şi conţinutul textual. Cei pasionaţi de destinaţii exotice vor găsi în paginile acestei cărţi o oază de fericire.

The Travel Book: A Journey Through Every Country in the World – Lonely Planet

Deşi se găseşte şi în format Kindle, această carte este cu siguranţă făcută pentru format tipărit şi îşi găseşte locul perfect pe măsuţa de cafea. Este un ghid de călătorie ilustrat care ne oferă poze uimitoare şi detalii din fiecare ţară a lumii. 230 de ţări şi 850 de imagini care te vor inspira pentru următoarea escapadă turistică, care vor incita la discuţii, opinii şi păreri, care-ţi vor încânta privirea de fiecare dată când vei răsfoi cartea.

Cărţile pentru măsuţa de cafea nu se rezumă, bineînţeles, doar la cele prezentate mai sus. Din contră, sunt multe alte domenii care pot capta interesul. Iubitorii de fashion sau make up pot găsi o multitudine de astfel de cărţi ilustrate sugestiv. La fel şi cei care doresc inspiraţie pentru reţete culinare de tot soiul, tips & tricks, dezvoltare personală şi multe altele. Ce este însă faptul că aceste cărţi reuşesc să anuleze banalul şi să se transforme în obiecte îndrăgite în spaţiul în care sunt amplasate.

4 gânduri despre „Cărţi pentru măsuţa de cafea

  1. Ce idee draguță! Chiar arată frumos in fotografie si, fără discuție, mi-ar placea sa le răsfoiesc pe unele din cele menționate. La mine acasa, însa, cărțile vor rămâne in biblioteca până decid sa le citesc. E mai ușor de șters praful. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.