Cărţi de dezvoltare personală care îţi generează o atitudine pozitivă

În urma a multiple experienţe am realizat că o atitudine pozitivă mă ajută să am o viaţă nu doar mai echilibrată, ci şi mai frumoasă, mai încărcată de armonie, mai liniştită. De ce? Pentru că o atitudine pozitivă îmi oferă posibilitatea de a depăşi obstacole şi de a face faţă provocărilor zilnice cu brio.

Nu, nu am o viaţă relaxată. Din contră, mă simt adeseori contra-cronometru. Cu toate acestea, felul în care aleg să reacţionez şi să acţionez este cel mai important. După ce ani la rând am optat inconştient pentru a trăi încordată, având un stil de viaţă haotic şi o dezvoltare cu suişuri şi coborâşuri, am decis să mă opresc, să analizez, să iau în calcul ceea ce vreau şi nu doar ceea ce trebuie. Gândirea mea era cea limitată. Mă raportam tot timpul la aşteptările celorlalţi, iar propriile mele aspiraţii, principii, dorinţe erau lăsate într-un plan secund.

Cum am ajuns să îmi schimb modul de viaţă şi atitudinea? Schimbându-mi mentalitatea. Cum am reuşit să îmi schimb mentalitatea? Primul pas a fost lectura unor cărţi de dezvoltare personală, cu adevărat motivaţionale, pe care vi le prezint în cele ce urmează.

Secretul – Rhonda Byrne

În afară de faptul că este una dintre cele mai vândute cărţi de dezvoltare personală, este şi cea cu care începi să îţi construieşti o atitudine pozitivă. „Secretul” constă în Legea Atracţiei prin care poţi materializa viaţa aşa cum ţi-o doreşti. Iar acest lucru este posibil prin gândire. Mai mulţi oameni o afirmă şi se dau exemple numeroase (religioase, istorice, filozofice) care vin în sprijinul Legii Atracţiei: „Tot ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit.” – Buddha

Şi atunci de ce nu? Dacă modul de gândire este cel care ne ţine încorsetaţi în situaţii negative, de ce să nu îl schimbăm? De ce să nu optăm pentru o gândire pozitivă? De ce să nu ne focusăm pe lucrurile frumoase, pe ceea ce ne dorim bun şi constructiv în viaţă? De ce să rămânem ancoraţi în tiparul de gândire care doar atrage şi mai multe probleme? Aşa că, primul pas este: „Aşteptaţi-vă la lucrurile pe care le doriţi şi nu la lucrurile pe care nu le doriţi.”

Atrage bogăţia, dragostea, succesul – Yap May Ling

Aceasta este o altă carte inspiraţională care mi-a consolidat atitudinea pozitivă făcând referire tot la Legea Atracţiei. Experienţele personale ale autoarei precum şi îndemnurile multor celebrităţi chiar generează o stare pozitivă. „Lucrurile asupra cărora te concentrezi se dezvoltă.” – Joseph Sugarman

Reinventarea sinelui şi adoptarea unei atitudini pozitive care să îţi transforme viaţa într-una cu adevărat frumoasă nu se face bătând din palme. Da, după ce vei dobândi o atitudine pozitivă, îţi vei da seama că magia s-a petrecut, dar pentru a avea parte de această magie trebuie să fii perseverent în decizia ta. Printre multiplele sfaturi pe care le regăsim în această carte sunt: urmăreşte-ţi pasiunea, aplică recunoştinţa, foloseşte afirmaţiile, investeşte în relaţiile interpersonale.

Manual de punere în practică a principiilor din Sistemul Maestrului – Anthony Michalski & Robert Schmitz

Aceasta este cartea care te ajută să aplici tehnicile care îţi schimbă mentalitatea, gândirea şi atitudinea. Conţine o mulţime de exerciţii care îţi antrenează felul de a gândi în scopul de a dobândi o atitudine pozitivă. Fiecare om are puterea de a-şi îndeplini scopurile şi obiectivele. În momentul în care învaţă să îşi folosească această putere, transformările încep să apară, iar dorinţele să se concretizeze în planul real.

Gândurile au o putere uimitoare, iar cartea ne oferă şi numeroase exemple în acest sens. Înţelegerea faptului că o gândire pozitivă te poate ajuta să obţii ceea ce îţi doreştiva conduce către controlul circumstanţelor vieţii. Este un mecanism simplu care cere doar răbdare şi perseverenţă pentru ca gândurile pozitive (de succes, de iubire, de abundenţă) să se materializeze.

Charles R. Swindoll (pastor şi autor a mai multor cărţi de dezvoltare personală) ne învaţă că „viaţa înseamnă 10% ceea ce ţi se întâmplă şi 90% cum reacţionezi.”

O atitudine pozitivă înseamnă o viaţă mai sănătoasă, plină de dragoste, de succes, de bogăţie. Atitudinea este punctul de pornire în orice decidem să facem. În timp ce o atitudine negativă este generatoare de nervi, necazuri, boală, decepţie sau eşec, o atitudine pozitivă îţi va îndrepta paşii către succes, prosperitate, iubire, generozitate, linişte.

Un gând despre „Cărţi de dezvoltare personală care îţi generează o atitudine pozitivă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.