Cum este geanta femeii moderne

Fie că eşti sau nu pasionat/ă de lumea modei, cu siguranţă numele lui Coco Chanel îţi este cunoscut. Sonoritatea acestui nume nu s-a născut însă din neant, ci datorită creaţiilor lui Mademoiselle Chanel care poartă amprenta imortalităţii.

Puţină istorie Chanel

Provenind dintr-o familie modestă, suferind în copilărie şi adolescenţă, celebra creatoare de modă şi-a depăşit condiţia (între noi fie vorba, nu tocmai prin mijloace respectabile) şi a devenit una dintre icon-urile fashion-ului mondial menţinându-se până în zilele noastre pe podium.

Iniţial a început cu un atelier de pălării şic, în 1908, iar în 1913 îşi deschide primul magazin cu haine. Abia în 1918, după 10 ani de muncă, apare faimosul boutique Chanel de pe Rue Cambon 31 din Paris, existent şi astăzi. Nu se limitează doar la haine, ci trece şi pe linia de cosmetice, în 1921 apărând celebrul parfum Chanel no. 5, iar în 1929, prima geantă creată de Casa Chanel.

Detestând greutatea hainelor, a ornamentelor care transformau ţinuta într-una rigidă, a corsetelor care limitau mişcarea femeilor, Chanel s-a îndreptat spre libertate, eleganţă şi confort. Sobrietatea era la loc de cinste în creaţiile ei, dar evident crease o schimbare majoră în moda secolului XX. Atenţia ei s-a îndreptat tot mai mult către accesorii, pe care le-a făcut de asemenea în raport cu viziunea ei de libertate şi independenţă a femeii. Astfel, în 1955, apare celebra geantă Chanel 2.55, geantă de umăr, aflată şi azi în topul preferinţelor şi care completează cu succes ţinuta femeii moderne.

După moartea lui Coco Chanel, la conducerea brandului, în 1978, vine Karl Lagerfeld, designerul care va avea grijă să reinterpreteze permanent creaţiile Chanel pentru a se potrivi vremurilor noastre, reuşind nişte reinventări absolut remarcabile ale celebrelor piese vestimentare şi accesoriilor ce au consacrat Casa Chanel.

Geanta femeii moderne

Geanta este un accesoriu nelipsit al femeii moderne şi, pe lângă versatilitate, aceasta trebuie să fie confortabilă şi practică. Genţile de tip Chanel îndeplinesc cu brio cerinţele femeii de azi putând fi purtate în multiple combinaţii, la ţinute smart casual, elegante, office, şcolare sau chiar sport. Numeroasele modalităţi de asortare a genţilor Chanel fac aceste accesorii iubite şi extrem de purtate de o gamă largă de femei, de la celebrităţi (Kim Kardashian, Linda Evangelista, Sarah Jessica Parker ş.a.) la adolescente, de la personalităţi feminine la femei preocupate de aspectul lor zilnic.

O geantă te ajută să întregeşti un outfit, să-l pui în valoare, să transmiţi respect de sine în timp ce utilitatea ei nu poate fi pusă la îndoială. Printre cerinţele principale ale unei genţi în zilele noastre se numără: să fie încăpătoare, să se poată asorta uşor, să fie confortabilă, să fie versatilă. Coco Chanel nu a revoluţionat doar anii ’50 cu modelele ei de genţi, ci a reuşit să treacă prin timp şi să supravieţuiască şi în secolul XXI, creaţiile ei adresându-se femeii libere, independente, care impune respect şi care îndrăzneşte să se afirme.

În dulcele stil clasic

Există genţi care nu se demodează şi care pot fi reinventate în ciuda trecerii timpului. Ne amintim de Jackie Kennedy purtând cu eleganţă un Chanel 2.55? Ei bine, acelaşi model îl putem vedea purtat şi azi de femeia modernă şi puternică, ştiind că este un clasic nemuritor. Iubitoarele de modă vor simţi că o geantă Chanel 2.55 este mai mult decât un accesoriu. O astfel de geantă este o afirmare a personalităţii şi se adaptează cu uşurinţă aproape oricărui stil vestimentar. Şi nu vorbim aici despre un brand, ci despre creaţie, un design care a rămas viu de-a lungul vremii şi care a revoluţionat moda. E genul de geantă clasică pe care orice femeie o are, potrivită atât pentru everyday life cât şi la evenimente mai speciale.  Într-adevăr vorbim de nişte preţuri colosale pentru produsele originale, de aceea avem varianta replicilor, accesibilă oricui. Atunci când vorbim însă de replici ale genţii Chanel 2.55, trebuie să ne orientăm către unele de o calitate superioară nu doar în ceea ce priveşte modelul, ci şi în privinţa materialelor utilizate.

Pe The Luxury Shopper găsiţi geanta Chanel 2.55 la un preţ special şi la o calitate excepţională.

Practic, versatil, şic

Vă spuneam mai sus despre Karl Lagerfeld care a reinterpretat creaţiile lui Coco Chanel, păstrând elementele consacrate, dar adaptând produsele la vremuri moderne. Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul acestei genţi de shopping (eu o văd ideală şi pentru şcoală sau job, dacă ai foarte multe de luat în geantă). Putem observa că materialul textil ne duce cu gândul la bărbaţii din armată şi ştim că Mademoiselle Chanel s-a inspirat mult din vestimentaţia militarilor de război. Totodată vedem perlele pe care creatoarea de modă le adora, le folosea în diverse accesorii şi le purta cu eleganţă. Această geantă merge de minune pentru un stil smart casual, smart office sau sport. Perlele sugerează femininul, materialul ne duce cu gândul la masculinitate – exact tipul de femeie independentă, care însă îşi păstrează feminitatea. În plus este extrem de încăpătoare, confortabilă şi utilă în diverse aspecte de zi cu zi.

Aici puteţi găsi o replică a acestei genţi la un preţ prietenos şi o calitate foarte bună.

Creaţiile Casei Chanel uimesc prin simplitate, dar este vorba despre o simplitate aproape magică. Parcă designerul simţea nevoia femeii de a scăpa de încorsetarea vestimentară, de geanta purtată sub braţ, limitând astfel libertatea de mişcare, de multiplele pene uriaşe, de tonele de material sau de fustele până la glezne. Chanel a creat pentru femeia modernă, iar astăzi încă îi purtăm creaţiile (adaptate, bineînţeles) fie în original, fie replici ale acestora.

În încheiere, să ne amintim  de unul din citatele lui Coco Chanel: „Moda se schimbă, dar stilul rămâne.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.