Mesaje pozitive – cum le foloseşti

Mesajele pozitive sunt cu siguranţă o sursă de bună dispoziţie, te pot scoate din stările negative, pot ameliora sentimente nocive precum anxietatea, teama, îngrijorarea, neliniştea. Avem nevoie de mesaje pozitive în viaţa noastră de zi cu zi şi îţi recomand să îţi începi ziua cu ele, să te înconjori cu astfel de mesaje care să îţi redea pofta de viaţă, să îţi genereze optimism, încredere în tine şi energie.

Avem deseori ocazia să ne „lovim” de ele sub formă de citate, statusuri, reclame, dar din păcate senzaţia e de scurtă durată deoarece „trecem” în grabă peste ele. O variantă mult mai bună este aceea de a ţine aproape de noi oameni care să ni le ofere în mod natural – nu se zice degeaba că persoanele din jurul nostru contribuie în mare măsură la starea noastră de spirit, dar şi la succesul nostru în ceea ce ne propunem. Există însă mult prea multe cazuri când nu avem lângă noi oamenii potriviţi pentru a ne încuraja prin cuvinte şi atunci există şi alte modalităţi de a te folosi de mesajele pozitive pentru a-ţi recăpăta tonusul şi emoţiile pozitive.

Mesaje pozitive – cum le foloseşti pentru a beneficia de puterea lor?

mesaje pozitive (1)

Folosirea unui daily planner/agendă/notebook în care să îţi notezi astfel de mesaje pozitive, care să rezoneze cu tine. Poţi opta pentru „găsirea” şi notarea unui astfel de mesaj în fiecare dimineaţă. Slavă Domnului, că ai de unde – internetul e plin, iar cărţile ţi le oferă şi ele cu generozitate.

Postere, stickere sau tablouri cu mesaje pozitive. Îţi poţi amenaja biroul/spaţiul de lucru sau chiar camerele locuinţei cu astfel de imagini conţinând texte/citate ce au darul de a te scoate din letargie. Aceste tablouri/postere/stickere pot fi elegante, vesele, colorate – depinde de stilul tău în alegerea lor – şi le vei putea avea constant în faţa ochilor, atât în momentele bune cât şi în cele mai puţin fericite. Ele îţi pot ţine stresul sub control şi pot oferi un refresh motivaţiei tale zilnice. Cercetările ne arată clar că oamenii răspund la mesajele pozitive şi li se îmbunătăţeşte semnificativ modul de trai dacă le folosesc zilnic. E un fel de gimnastică mentală care te ajută să te dezvolţi şi să produci o schimbare în bine în gândire. Privind zilnic aceste tablouri începi să vezi partea plină a paharului, să identifici mai degrabă soluţii decât riscuri, să devii mai productiv, să îţi desfăşori activităţile cu mai multă energie, să te simţi mai motivat în ceea ce îţi propui. Partea bună este că astfel de tablouri sau postere cu mesaje pozitive le găseşti într-o gamă variată de modele, în funcţie de preferinţele tale. La fel de bine poţi opta şi pentru printuri personalizate – îţi poţi alege imaginea sau mesajul pozitiv. De exemplu, pe Stickero, ai parte de multiple oferte artistice şi reduceri – poţi arunca o privire să vezi dacă rezonezi cu ele.

Mesaje pozitive

Cărţile de dezvoltare personală. Ştim cât de benefic este cititul pentru creier, iar dacă adaugi pe lista ta de lectură cărţi de dezvoltare personală, vei avea parte zilnic de o infuzie cu mesaje pozitive care îţi vor creşte simţitor încrederea în forţele proprii şi nivelul stimei de sine. E suficient să aloci cel puţin 5 minute lecturii în fiecare dimineaţă – când îţi savurezi cafeaua  de exemplu – pentru a avea parte de o zi frumoasă.

Decoraţiuni care inspiră. Fie că este vorba despre perne decorative inscripţionate cu mesaje pozitive, calendare de birou sau perete, semne de carte, suporturi de pahare din carton şi lista poate continua, decoraţiunile pe care le foloseşti te pot inspira şi îţi pot ridica nivelul de energie.

Uneori avem zile nu tocmai „bune”, uneori ne simţim copleşiţi de o multitudine de evenimente din viaţa noastră şi avem senzaţia aceea extrem de neplăcută de „nu mai pot”. Acum să ne gândim puţin la ce spunea Octavian Paler cândva: „Am învăţat că poţi continua încă mult timp după ce ai spus că nu mai poţi.” Iar omul nostru avea dreptate. Până şi acest mesaj este unul pe care, dacă îl auzim/îl citim/îl vedem în faţa ochilor pur şi simplu, în momentele grele, creierul nostru îl foloseşte pentru a-şi reîncărca bateriile.  Să ne înconjurăm aşadar de mesaje motivaţionale pentru a ne face propriile vieţi mai frumoase în fiecare zi!

8 gânduri despre „Mesaje pozitive – cum le foloseşti

 1. Foarte bun articolul tău! Eu am inceput să îmi notez citatele care îmi plac, care au rezonanță în mintea/inima/creierul meu într-un notes pe telefon. Astfel, le mai parcurg uneori și chiar mă bucur de ceea ce regăsesc. 😀

  Apreciat de 2 persoane

 2. Unul dintre citate mele preferate este in rezonanță cu articolul : Esti cartile pe care le citesti, muzica pe care o asculti, oamenii pe care ii intalnesti, locurile pe care le vizitezi. Alege intelept cum sa-ti hranesti mintea”. Minunat articol! O saptamina plina de lucruri bune !

  Apreciat de 5 persoane

 3. Daca-mi permiti as adauga si reducerea pe cat posibil a TV & radio si a stirilor negative in viata noastra.
  Iti dau un exemplu: Toata tara asteapta ora 13.00 sa vada cate cazuri sunt in ziua respectiva, apoi toata ziua sunt dezbateri cu privire la infectati, morti, etc…..numai stiri negative.
  O zi minunata!

  Apreciat de 4 persoane

  1. Cu siguranţă am avea o stare mai bună dacă am reuşi să reducem impactul negativ al ştirilor care ne bombardează din toate direcţiile. Avem impresia că doar „ne punem la curent” cu ceea ce se întâmplă, fără să realizăm întotdeauna că unele sunt fake news, iar asupra unor evenimente nu avem control, dar ne influenţează la nivel mental. O zi cât mai frumoasă îţi doresc şi mulţumesc pentru vizită!

   Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.