3 romane pentru o stare pozitivă

Atunci când cenuşiul cotidianului începe să îşi lase amprentele pe starea de spirit, o carte bună are darul de a-ţi reda vitalitatea şi optimismul. Aceste 3 romane pentru o stare de pozitivă te vor scoate din dispoziţia negativă şi îţi vor îmbunătăţi condiţia psihică.

romane stare pozitiva

Uneori viaţa de zi cu zi poate fi de-a dreptul extenuantă, iar alteori evenimentele urâte par să se ţină lanţ, astfel ajungând să ne simţim demoralizaţi, dezamăgiţi, cu o stare negativă din care ne e din ce în ce mai greu să ieşim. Ei bine, nimeni nu a zis că viaţa e uşoară sau că ne regenerăm cât ai bate din palme, dar există mici trucuri care ne pot schimba starea de spirit, care ne pot oferi optimism şi care ne pot prezenta inclusiv soluţii. Lectura este una dintre metodele cele mai la îndemână atunci când ne simţim copleşiţi, iar aceste romane pentru o stare de pozitivă pot alunga cu succes gândurile negative, instalând o gândire optimistă şi o atitudine nouă faţă de probleme, de temeri, de rutine sau activităţi.

Omul care voia să fie fericit – Laurent Gounelle

Oricât ar părea destinul de răuvoitor, oricât s-ar încăpăţâna resemnarea să îţi dea târcoale, această carte îţi prezintă viaţa într-o cu totul altă lumină. Maestrul Samtyang, bătrânul vindecător creionat de autor pentru a-i deschide ochii personajului masculin care îşi doreşte, ca orice om de altfel, fericirea, ne aminteşte de înţelepciunea lui Dalai Lama, iar cuvintele şi explicaţiile acestuia au o logică năucitoare care te determină să vezi că temerile nu sunt adesea fondate, iar limitările nu există decât în măsura în care ni le autoimpunem (conştient sau nu). Acesta este un roman altfel, o poveste care îţi oferă optimism şi o nouă viziune asupra propriei persoane.

„Când suntem convinşi de ceva, acel ceva devine realitate: realitatea noastră.”

Caruselul iubirii – Chiara Gamberale

Uneori viaţa parcă are chef de jocuri urâte, iar loviturile vin din toate părţile. Acesta este şi cazul protagonistei care s-a trezit brusc într-un coşmar ce nicidecum nu seamănă cu viaţa ei perfectă. Înşelată şi părăsită de soţul care reprezenta pentru ea stabilitatea centrală, Chiara îşi pierde la scurt timp şi locul de muncă, pe deasupra fiind obligată să rămână încă o perioadă de timp în Roma, loc în care se mutase pentru partenerul ei de viaţă. Prinsă ca într-o capcană, femeia este la un pas de o depresie severă, dar ajutorul vine de la terapeuta ei, care îi propune ceva nou, un joc care să îl anuleze pe cel al vieţii şi care să o scoată din criza existenţială. Acest joc mie mi s-a părut unul foarte interesant şi cu efecte de-a dreptul miraculoase asupra stării psihice. 

„Ştii cum e când viaţa pe care o trăieşti îţi pare a fi a ta, dar fără tine?”

Şi-n mintea mea dansam desculţă – Olivia Zeitline

Deşi un roman de debut, povestea este una profund motivaţională, iar personajul central feminin parcă te pune în mişcare pentru a obţine viaţa dorită, arătându-ţi că nimic nu e atât de negru precum pare iniţial. Charlotte este epuizată din punct de vedere profesional, activitatea ei fiind una intensă în care nu se mai regăseşte şi care o macină din punct de vedere mental. Într-un moment în care curajul şi hazardul îşi spun cuvântul, ea alege să facă ceea ce îi place, renunţă la jobul solicitant şi începe cursurile de dans care îi oferă satisfacţia necesară. Din momentul în care utilul şi plăcutul se împletesc, planetele se aliniază pentru a-i aduce schimbarea în bine de care femeia avea atâta nevoie. Plină de optimism, cartea îţi instalează un zâmbet pe chip şi te provoacă să te întrebi „De ce nu?”.

„Totul poate vorbi, atât în interior, cât și în exterior, iar la final, pur și simplu știi… dar nu știi cum de ai ajuns să știi.”

10 gânduri despre „3 romane pentru o stare pozitivă

    1. Mulţumesc pentru apreciere. Jocul are efect terapeutic, aparent banal, în esenţă dificil, care obligă protagonista să iasă treptat din starea de confort, să accepte prezentul şi să se reconstruiască într-o manieră în care se poate dezvolta. Mai multe nu îţi dezvălui pentru a nu îţi lua plăcerea lecturii. Îţi mulţumesc şi pentru popas. O seară minunată şi gânduri bune!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.