Produse pentru o stare de bine pe care le recomand cu drag

Starea de bine, deşi adesea ignorată în viaţa de zi cu zi, este foarte importantă pentru sănătatea mentală, dar şi fizică. Prin starea de bine pe care o avem ne putem măsura calitatea vieţii pe care o trăim de aceea, deşi diferită de la o persoană la alta, această stare de bine ne influenţează traiul zilnic, relaţiile cu ceilalţi, ascensiunea profesională, dezvoltarea personală şi lista poate continua. Pare la îndemâna fiecăruia să-şi creeze propria stare de bine şi cu toate acestea foarte multe persoane o văd drept ceva la care nu au acces din diverse motive de natură interioară sau datorită unor factori externi.

Ce este starea de bine?

Ei bine, o definiţe e cam nelalocul ei deoarece pentru fiecare poate reprezenta altceva. Poate fi  tradusă prin bucurie, prin linişte sufletească, prin relaxare, prin siguranţă, prin împăcare, prin plăcere, prin acceptare, prin dăruire, printr-o simplă admirare a frumosului din jur, prin creativitate etc. etc. Secretul stării de bine sălăşluieşte însă în fiecare dintre noi. În fiecare om sunt resursele necesare pentru crearea acestei stări de bine şi, odată accesate aceste resurse, ne putem bucura de o calitate sporită a vieţii de zi cu zi.  

Cum atingi o stare de bine?

În primul rând trebuie identificate acele aspecte care îţi creează o senzaţie plăcută, care te fac să te simţi bine. Poate fi vorba despre a mângâia o pisică, despre a petrece timpul cu cei dragi, despre a citi o carte, despre a ieşi la o plimbare, despre a te relaxa pe acordurile unei muzici plăcute şi aşa mai departe. Ideea e să fie ceva într-o notă pozitivă, care să genereze optimism, energie, echilibru interior.

În al doilea rând, mare atenţie la rutinele de zi cu zi, acele obiceiuri care nu conferă o stare de bine, ci mai degrabă o anulează. Informaţiile negative pe care le „consumăm” din diferite surse media sau offline, alegerile pripite, gândurile „urâte” care ne năvălesc în minte pentru că le permitem, permanenta grabă în care ne aflăm, timpul tot mai puţin alocat pentru propria persoană, produsele nocive pe care le cumpărăm de bunăvoie sunt câteva exemple în acest sens.

Ce produse recomand pentru o stare de bine?

Luna aceasta am avut parte de mulţime de colete – unele fericite, altele mai puţin îmbucurătoare. Dintre acestea, unele au conţinut produse care pentru mine au reuşit să creeze o stare de bine, de aceea le recomand mai departe cu drag. Iar ca bonus (culmea, fără să îmi propun) produsele de mai jos, se pot combina într-o manieră total relaxantă şi liniştitoare.   

Cartea Just a Diplomatic Spouse, de Alexandra Paucescu

20200529_145535-01
Just a Diplomatic Spouse

Cu siguranţă această carte mi-a creat o stare de bine prin ritmul alert, exprimarea lejeră şi substratul emoţional bogat. Privind spre vieţile diplomaţilor, vedem lux, călătorii, case care-ţi taie răsuflarea, soţii permanent elegante, maşini cu geamuri fumurii şi să nu uităm de celebra imunitate diplomatică. Să fie oare această aparenţă reală sau dincolo de stratul strălucitor să existe normalitatea umană cu stres, griji, oboseală, emoţii? Este imunitatea diplomatică valabilă şi atunci când vine vorba de fondul sufletesc?

În cartea de faţă cortina se ridică şi putem privi dincolo de aparenţe. Suntem invitaţi în viaţa autoarei care împărtăşeşte cu cititorii multiple experienţe, trăiri, sentimente. Alexandra Paucescu ne arată că dincolo de orice funcţie sunt oameni, iar oamenii, chiar de sunt regi sau simpli cizmari, nu sunt scutiţi de provocările vieţii, de obstacole, de momente intense. Secretul constă în abordare, iar abordarea ei este una plină de optimism deoarece reuşeşte de fiecare dată să vadă frumosul din jurul ei, să se bucure de experienţe, de locuri, de persoane.

Nu lipsesc descrierile, imaginile, detaliile din diverse călătorii, hop-urile întâmpinate, răsturnările de situaţie, alegerile dificile, părerile şi sentimentele proprii. Felul în care ne sunt relatate diverse întâmplări din parcursul vieţii ca soţie a unui diplomat este unul degajat, generând impresia unei discuţii cu o prietenă pe care nu ai mai văzut-o de mult şi cu care petreci timpul la o cafea povestind.

Totodată cartea este şi un adorabil ghid de călătorie – fiecare loc are ceva special, aparte, unic, iar Alexandra Paucescu ne oferă cu generozitate detaliile care fac din fiecare locaţie una remarcabilă.

Just a Diplomatic Spouse (Doar soţia unui diplomat) cuprinde aspecte de viaţă, cu bune şi cu rele, iar cu adevărat frumos este faptul că autoarea nu ocoleşte acele părţi negative, dar întotdeauna este conştientă că pe lângă situaţiile mai puţin plăcute sunt şi o mulţime de momente şi trăiri încântătoare care, păstrate vii, pot anula orice regret.

„This way of living certainly has its share of stressful situations, times of deep loneliness, even despair, strangers that will come and go from your life. But it is also a life full of sweet memories, great experiences that will enrich your life and change you forever.”

Lumânare parfumată Gingham de la Bath & Body Works

20200529_145234-01
Lumanare parfumata Bath & Body Works

Personal, ador lumânările parfumate. Mă relaxează lumina lor caldă, îmi inundă încăperea cu un parfum încântător, îmi creează lejer acea stare de bine în care e linişte, nu mă simt grăbită nicăieri, pot face totul fără cronometru. Obişnuiesc să aprind câte o lumânare parfumată în fiecare seară, iar noua achiziţie de la Notino s-a dovedit a fi mai mult decât inspirată. Să o descriu pe scurt: are un parfum fermecător care se „plimbă” prin toată casa şi asta chiar dacă nu aprind lumânarea.

După ce mi-a sosit coletul şi am scăpat de straturile de bandă adezivă, am realizat că se simţea mirosul în cutie fără ca eu măcar să desfac lumânarea. Eu am ales varianta Gingham cu un parfum floral, în ton cu anotimpul. Oricât m-ar fi tentat o  Cinnamon Caramel Swirl, am zis că totuşi nu e chiar sezonul pentru aromă de scorţişoară… În fine, mă aşteptam să miroasă plăcut, dar a întrecut aşteptările mele şi toate celelalte brand-uri de lumânări parfumate folosite până acum.

Deşi trebuie să admit că preţul este unul unfriendly, investiţia este una de care mă bucur, dat fiind faptul că am aproape „o jumătate de kilogram” de lumânare care îmi parfumează trei încăperi în nici 20 de minute.

În ultima vreme am început să mă uit inclusiv pe ingrediente (asta după ce am început eu să mă întreb ce conţin de unele miros mai fain decât altele) şi am descoperit că varianta din ceară de soia cu uleiuri esenţiale este una bună şi non-toxică (faţă de cele mai ieftine într-adevăr, dar cu un amestec de parafină şi esenţe dubioase care pot genera dureri de cap şi probleme respiratorii). Aşa am ajuns să aflu despre Bath & Body Works, iar acea „garanţie 100%” m-a făcut curioasă. Am găsit produse de la ei pe Notino şi iată-mă achiziţionând o ditamai lumânarea pe care deja o iubesc.

Designul este unul elegant, ingredientele sunt non-toxice, parfumul este unul puternic, dar proaspăt şi relaxant. Se simte frezia în mod pregnant, dar şi un uşor iz de… aer de dimineaţă. O recomand atunci când vrei să te bucuri de timp pentru tine, de confort, de relaxare, de linişte.

Chai organic cu seminţe de Chia

20200530_001655-01
Chai organic

M-am prins mai greu care e treaba cu chai-ul şi de ce chai nu e ceai, dar până la urmă m-am dumirit şi trebuie să recunosc că are un gust bun şi o aromă de poveste.

Ce este acest chai? Da, e tot un ceai, doar că e condimentat. De fapt, chai, în hindi înseamnă ceai. E o băutură indiană care iniţial m-a făcut să dau înapoi (mi-am amintit de puiul Tandoori care e atât de picant că am crezut că s-a greşit reţeta), dar am ajuns să încerc acest chai mult lăudat şi nu mi-a displăcut, ba din contră, condimentele respective îi dau un gust interesant.

Printre mirodeniile chai-ului achiziţionat de mine de la Cărtureşti se numără scorţişoara şi ghimbirul, care-i dau o notă dulce-picantă.

De ce am ales varianta cu seminţe de Chia? Aceste seminţe de Chia sunt extrem de benefice pentru sănătate. În afară de gustul plăcut, ele vin la pachet cu o mulţime de avantaje pentru o stare de bine fizică şi psihică. Ele conţin calciu, antioxidanţi, potasiu, proteine, fier, fibre, omega 3. Aşadar consumul lor înseamnă energie, funcţionarea optimă a sistemului nervos, protecţie împotriva poluării, prevenirea oxidării celulare. Ele pot fi integrate în mod echilibrat în alimentaţie în multiple feluri, dar eu, fiind consumatoare de ceai, am ales această variantă.

Băutura se prepară uşor (doar trei minute de infuzare), se poate îndulci după preferinţe cu zahăr sau miere, este foarte aromată (se simte scorţişoara) şi foarte puţin picantă datorită ghimbirului. Are efect relaxant şi se „asortează” de minune cu o carte şi o lumânare parfumată intens.

Starea de bine nu este un moft, un capriciu sau o dovadă de egoism. Starea de bine nu înseamnă „timp pierdut” cum adesea am mai auzit. Starea de bine nu este ceva pentru „din an în Paşte”. Starea de bine este o necesitate pe care ne-o putem asigura dacă ne dorim o funcţionare normală din toate punctele de vedere. Iar pentru ca această stare de bine să poată fi atinsă trebuie mai întâi de toate să ne dorim.

Eu vă doresc o permanentă stare de bine şi nicio zi fără momente frumoase!

3 gânduri despre „Produse pentru o stare de bine pe care le recomand cu drag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.