A apărut Must Read magazine nr. 4

coperta

Timpul este cel care ne dictează viaţa de cele mai multe ori. Îi valorificăm fiecare secundă, uitând însă cu desăvârşire să îl valorizăm ca întreg. Nu avem timp de cele mai multe ori, fix pentru ceea ce contează cu adevărat, iar asta ne costă. Ne costă regrete ulterioare şi târzii care au grijă să ne amărască sufletul pentru restul timpului. Dar… ce anume contează cu adevărat? Ocolim această întrebare adesea. Undeva, în ungherele subconştientului, ştim răspunsul, dar ne iluzionăm cu un veşnic „Am timp!”. Abia când nisipul din clepsidră se va fi scurs, acel „Am timp!” se transformă la rândul lui în ţărână.

Citeşte aici gratuit numărul 4 al revistei Must Read magazine!

Şi uneori timpul vede această iluzie şi îşi spune probabil că trebuie să facă el ceva. E imposibil să se oprească – n-ar putea. Dar poate în schimb să ne deschidă ochii, să ne schimbe percepţia asupra vieţii, să ne transforme perspectivele, să ne pună în faţă, cât mai vizibil, ceea ce merită trăit. Da, din păcate asta uităm cel mai des: să trăim. Iar viaţa ni s-a dat pentru a fi trăită, nicidecum măsurată, risipită sau pierdută. Şi atunci timpul, complotând cu viaţa, se hotărăşte să-i oprească pe oameni din goana lor nebună. Le pun un STOP mare şi îi pune în situaţia de a gândi, de a simţi, de a trăi, de a-şi pune întrebări şi, cel mai important, de a-şi oferi răspunsuri care nu sunt întotdeauna în ton pozitiv.

Personal, simt că am pierdut primăvara, că nu m-am bucurat de ea datorită unei situaţii generale neaşteptate şi nedorite de cineva. Cu toate acestea, privind afară, am avut senzaţia că anul acesta au înflorit pomii mai bogat şi mai frumos ca în alţi ani, mi s-a părut că soarele a fost mai darnic, că cerul a fost mai senin, că natura a fost mai spectaculoasă. Şi asta în timp ce noi am stat departe de ea. Poate că noi… mi-a venit în minte. Poate că gândurile noastre. Poate că purtarea noastră. Poate că maşinile noastre. Poate că noi suntem cei care dăunăm într-adevăr, până şi anotimpurilor, dintr-o dorinţă permanentă de mai mult, mai confortabil, mai tehnologic, mai înalt. Poate că noi am uitat că ceea ce contează nu e în exterior, ci în interior. Şi poate dacă am pierdut primăvara, măcar în vară să fim mai buni, mai pozitivi, mai generoşi, altfel toată această perioadă a fost în zadar.

Must Read magazine vă întâmpină la finalul acestui sezon cu un nou număr de revistă în care veţi găsi nu doar recomandări irezistibile de lectură, ci şi sfaturi şi informaţii pentru dezvoltare personală, scrieri creative şi noutăţi din sfera literară menite să vă ofere atât cultură cât şi o stare de bine.

Să aveţi o vară cu lumină în suflet, cu bucurii şi multe realizări!

Editor: Mara Mădălina Caloian

Un gând despre „A apărut Must Read magazine nr. 4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.