Căsătorie scandaloasă – o carte perfectă pentru relaxare

Un historical romance este întotdeauna binevenit atunci când îţi doreşti o lectură uşoară, dar în acelaşi timp captivantă şi reconfortantă. „Căsătorie scandaloasă” de Johanna Lindsey este genul de carte în care te pierzi uşor, uitând noţiunea de timp, o supradoză de romantism pentru zilele mohorâte, un roman care m-a cucerit total şi care m-a deconectat de la realitate pentru câteva ore bune.

„Dacă ar fi putut, Sebastian ar fi vrut să moară acolo la Piatra Duelului, în dimineaţa aceea rece şi mohorâtă. Şi într-un fel chiar murise.”

Viaţa lui Sebastian Townshend pare a fi una lipsită de griji, iar viitorul acestuia se arată strălucitor. Ca cel dintâi fiu al contelui de Edgewood, Sebastian este moştenitorul titlului şi al averii. Asta până când bărbatul îşi ucide cel mai bun prieten într-un duel în care fusese antrenat fără voia lui. Are loc o tragică răsturnare de situaţie, iar Sebastian Townshend este renegat de tatăl său care îi interzice să mai calce vreodată pe pământ englezesc.

„- Dar dacă ea a provocat intenţionat duelul care te-a făcut pe tine să-ţi iei lumea în cap?”

Timp de 11 ani Sebastian rătăceşte prin Europa împreună cu John, valetul care refuză să îl lase singur şi Timothy, un puşti orfan fără adăpost. Experienţa dureroasă şi neînţelegerea propriei familii, de care se lovise ca de un zid, îl transformă pe Sebastian într-un om dur şi implacabil care nu-şi permite să aibă sentimente. Acesta acţionează ca un mercenar, ajungând să fie cunoscut drept „Corbul” datorită privirii sale scăpărătoare şi abilităţilor de vânător. Amărăciunea din suflet, dar şi sentimentul de vinovăţie, care în pofida trecerii timpului încă îl mai roade, îl fac să îşi testeze în permanenţă norocul, dar se pare că de fiecare dată moartea îl ocoleşte ca şi când cerul însuşi ar respinge sufletul lui damnat.

stickers-hot-coffee-at-cold-winter-morning.jpg

Viaţa haotică şi gândurile negre încetează însă brusc, odată cu vizita vecinei şi prietenei sale din copilărie, care îl informează că viaţa tatălui său ar putea fi în pericol. Deşi Sebastian nu mai vrea să audă de familia care l-a renegat şi exilat departe de singurul loc pe care îl considera acasă, lady Margaret Landor nu este genul de femeie care să renunţe. Jucându-şi ultima carte pentru a-l convinge să se întoarcă în Anglia, ea îi oferă bărbatului şansa de a afla adevărul din spatele duelului cu Giles, duel care a generat o serie de tragedii şi care i-au schimbat definitiv viaţa viitorului conte de Edgewood.

„Margaret Landor îl înfuriase. Era ultima femeie pe care fi vrut-o în aşternutul lui.”

„Acel ‘draga mea’ o încântă, dar nu ar fi trebuit să fie aşa. Acest fermecător Sebastian era mult mai atrăgător.”

Sebastian acceptă noua misiune şi se întoarce cu Maragaret în Kent pentru a investiga aşa-zisele accidente frecvente ale tatălui său. Numai că, pentru a putea intra în conacul Edgewood şi pentru a rezolva misterul, el şi lady Landor decid să se dea drept căsătoriţi – un târg scandalos care le va răsturna vieţile amândurora, deoarece un simplu joc de rol se transformă pe negândite într-o realitate delicioasă şi în acelaşi timp extra-condimentată.

Uneori şi cele mai elaborate planuri au anumite puncte slabe. În cazul de faţă, cei doi protagonişti au omis să ia în calcul pasiunea devorantă care le va transforma falsa căsătorie într-o experienţă plină de aventură şi erotism.

„Realiză că nu mai are niciun motiv să-l urască pe Sebastian, dar asta nu însemna că-l plăcea. Ei bine, de fapt, îl plăcea puţin, altfel nu ar fi permis ca atracţia faţă de el să fie la ordinea zilei, sau a nopţii!”

Johanna Lindsey a reuşit să creeze un historical romance din care nu lipsesc aventura, suspansul şi răsturnările de situaţie. Acţiunea romanului este una captivantă şi cartea nu poate fi lăsată din mână până la aflarea cheii misterului. Am fost uluită de întorsătura lucrurilor, iar elementul surpriză m-a făcut să apreciez încă şi mai mult această carte. De asemenea, felul în care personajele principale sunt creionate cu măiestrie şi, bineînţeles, happy-end-ul aduc cititorului doza de optimism aşteptată.

Cartea este o adevărată delectare şi o recomand cu entuziasm iubitorilor genului romance. Cititorii o vor găsi cu siguranţă interesantă, romantică şi provocatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.