De ce să-ţi programezi activităţile anticipat?

Orice ai avea de făcut, un program gândit din timp te va ajuta în mod cert să ai un randament mai bun, să ai parte de productivitate, să fii mai mulţumit de persoana ta în ducerea la bun sfârşit a oricărei acţiuni. Obişnuim să ne „notăm” mintal anumite activităţi lunare, săptămânale sau zilnice. De multe ori le ţinem minte şi le bifăm şi tot de multe ori le pierdem din vedere pe parcurs. Pe unele dintre ele le tot amânăm, mai ales că simţim că „avem timp şi mâine” pentru ceva anume, iar la un moment dat realizăm că le îndeplinim sub presiunea timpului, fără să le mai acordăm o atenţie sporită aşa cum am proceda dacă nu ne-am război cu un termen limită. Programarea activităţilor anticipat îţi oferă multiple beneficii, indiferent de domeniul în care activezi, indiferent de obiective, de starea de spirit sau de evenimente. Nu vorbesc aici de vreo planificare riguroasă, detaliată, gen proiect de 10 pagini. Nicidecum. Îţi este suficient un planner sau o simplă agendă în care să îţi notezi ce vrei să faci în fiecare zi, iar pentru asta ai nevoie de doar câteva minute în fiecare seară, în care să îţi organizezi ziua următoare. Vei observa că în acest mod vei reuşi să dai dovadă de infinit mai multă responsabilitate faţă de activităţi, să prioritizezi ceea ce contează mai mult sau e mai urgent, să îţi dozezi timpul corespunzător şi să finalizezi sarcinile la timp şi cu succes.

lady-writing-notebook-when-using-laptop-home_1163-3828

De ce să îţi programezi activităţile anticipat? Iată şi câteva motive puternice.

  • Atunci când îţi stabileşti programul de dinainte devii o persoană mai activă şi treci la acţiune.
  • O dozare corectă a timpului şi activităţilor zilei îţi oferă ca bonus timp pentru tine, pentru activităţi relaxante.
  • Planificarea activităţilor pe zile te ajută să eviţi momente de supraaglomerare şi, implicit, de stres, panică, extenuare.
  • Scrierea activităţilor pe agendă îţi ajută creierul să se destindă.
  • După ce bifezi fiecare activitate, la sfârşitul zilei vei simţi o stare de mulţumire, iar încrederea în tine va creşte semnificativ.
  • Cu siguranţă, ducerea la bun sfârşit a activităţilor zilnice va atrage numeroase aprecieri atât pe plan profesional, cât şi în plan familial.
  • Se îmbunătăţeşte nivelul de eficienţă.
  • Reuşeşti să anulezi tendinţa de a mai amâna o dată şi încă o dată aceeaşi activitate.
  • Programarea anticipată te învaţă cum să îţi împarţi sarcinile mai complexe în mai multe etape, astfel încât să nu te obosească excesiv sau să nu îţi mai permită să faci şi altceva.
  • Îţi oferă senzaţia de siguranţă şi stabilitate.

Programarea anticipată a diverselor activităţi lunare, săptămânale sau zilnice ţine de managementul managementul timpului, iar timpul îl putem gestiona doar în raport cu noi înşine, aşadar această gestionare este una diferită de la persoană la persoană. Planificarea a ceea ce are fiecare de făcut ţine cont de priorităţile fiecăruia, de obiectivele fiecăruia, de dozarea corespunzătoare în funcţie de timpul fiecărui individ. Când îţi organizezi programul, ia aşadar în seamă scopurile tale şi acordă zilnic timp îndeplinirii lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.