Un zâmbet îţi poate îmbunătăţi stilul de viaţă

Ne înconjurăm de oameni şi le zâmbim zilnic, dar oare câte din zâmbetele pe care le oferim sunt sincere? Se spune că zâmbetul are puterea de a vindeca sufletele rănite, de a face ziua mai frumoasă, de a oferi nu doar bună dispoziţie, ci şi energie. Avantajul? E gratis. Cu toate acestea, parcă devenim avari atunci când e vorba să oferim un zâmbet. Parcă l-am rupe din noi şi ne-am automutila dacă îl oferim celor din jur. Adoptăm în schimb o mină serioasă, obişnuim să ne lamentăm cu cantitatea sarcinilor pe care le avem de îndeplinit şi ne ies pe gură, nu cuvinte generatoare de zâmbete, ci din contră, fraze care creează senzaţia de o nouă zi – o altă corvoadă. Şi nu, nu doar la locul de muncă se întâmplă acest lucru, ci şi în viaţa de zi cu zi. Fără să ne dăm seama, devenim toxici pentru persoanele din jur, aşa cum alţii, la rândul lor, devin toxici pentru noi.

pretty-2111504_1920Ce nu ştiu multe persoane este că permanenta „plângere”, permanenta seriozitate excesivă, problemele dezbătute mai mereu, activităţile guvernate de „trebuie” atrag după ele o stare generală proastă care favorizează oboseala şi înlătură orice plăcere a vieţii. Persoanele care nu zâmbesc devin, cu timpul, incapabile de a se bucura, iar lipsa bucuriei scade calitatea stilului de viaţă.

S-a demonstrat ştiinţific că zâmbetul are o mulţime de avantaje. Psihologul Lenke Iuhos ne spune că un simplu zâmbet…

  • Ne face mai toleranţi (atât acasă, cât şi la job);
  • Ne îmbunătăţeşte încrederea în forţele proprii;
  • Ne ajută să vedem lucrurile într-o lumină pozitivă;
  • Ne îmbunătăţeşte considerabil relaţiile interpersonale;
  • Ne creşte randamentul şi productivitatea în activităţile pe care le întreprindem;
  • Stabileşte un nivel de comunicare asertiv;

Un zâmbet pe care îl oferim într-un moment oportun poate schimba o viaţă, poate deschide o uşă şi poate fi o adevărată terapie pentru minte şi suflet.

Citeşte şi cum să îţi îmbunătăţeşti viaţa prin slow living!

Un studiu desfăşurat la Universitatea din Kansas ne dezvăluie că zâmbetul este şi un pansament pentru inimă, scăzând drastic riscul bolilor cardiace. Tot zâmbetul este cel care ne reduce stresul, ne creşte imunitatea şi concentrarea, ne ajută să trăim cu satisfacţie.

Să ne începem, aşadar, fiecare zi, cu un zâmbet pentru noi înşine şi să nu uităm să oferim zâmbete şi celor din jur pentru că acestea pot produce minuni chiar şi în zilele cele mai banale.

5 gânduri despre „Un zâmbet îţi poate îmbunătăţi stilul de viaţă

  1. Buna dimineata cu bucurie in suflet!
    Foarte bun si interesant articolul, multumesc pentru gandurile impartasite.
    Nimic nu ma face mai fericit decat sa vad oameni zambind pe strada. Simt ca si cum o zana din povesti foloseste o bagheta magica si imi da o energie fantastica, o stare de bine care nu se poate descrie in cuvinte.
    Sa ai o zi minunata!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.