Bucurii zilnice pentru o stare pozitivă

Oamenii pozitivi reuşesc să depăşească cu mai multă uşurinţă obstacolele de tot felul pe care viaţa le presară cu generozitate uneori în calea oricui. Oamenii pozitivi sunt şi persoane care stabilesc lejer relaţii sociale, care sunt îndrăgite şi a căror companie este una dorită. Mai mult, o stare pozitivă nu doar alungă controversatul stres, ci îmbunătăţeşte şi starea generală de sănătate. Iar vestea bună este că pozitivismul se învaţă. E ca şi când ţi-ai forma un nou obicei, iar un obicei se formează prin repetiţie.

Nu, nu trebuie să te prefaci că răul nu există, nu trebuie să negi acele întâmplări neplăcute sau să râzi forţat atunci când situaţia e de-a dreptul tragică. A fi pozitiv nu înseamnă a te minţi, ci a merge înainte, găsind şi folosind propriile resurse de putere. Pentru început poţi să nu mai aştepţi întotdeauna să se întâmple tot ce e mai urât. Ai auzit probabil de multe ori vorbindu-se despre „Trăieşte prezentul!”. Începe cu asta. Trecutului, clar nu mai ai ce-i face, iar viitorul este unul incert. Prezentul e tot ce ai şi atunci abordează-l în mod pozitiv. Caută acele lucruri pentru care simţi recunoştinţă în momentul de faţă. Cu siguranţă reuşeşti să găseşti măcar 5 oricât de cenuşiu ar fi fundalul prezentului şi vei vedea că gândurile sumbre se vor disipa încetul cu încetul. Da, ştiu, urmează o nouă zi încărcată la muncă, alte calcule la cheltuielile zilnice plus nişte drumuri obositoare. Dar toate astea nu sunt în momentul de ACUM. Acum îţi poţi permite o bucurie care să te energizeze, care să te încarce cu optimism, care să îţi ofere o stare plăcută şi care să anuleze alunecarea în mâine.

Iată şi câteva bucurii zilnice pentru o stare pozitivă care să se transforme într-un stil de viaţă şi care să îţi ofere doza de optimism necesară pentru o schimbare benefică în orice domeniu al vieţii.

Citeşte!

De ce să citeşti? Pentru că lectura, deseori, pe lângă faptul te dezvoltă din punct de vedere intelectual, te extrage din cotidian şi te ajută să identifici cu o mai mare facilitate soluţii la diverse probleme. Nu o să scriu acum beneficiile lecturii care sunt numeroase, ci evidenţiez doar faptul că acordarea unui răgaz zilnic pentru a te bucura de câteva pagini dintr-o carte cu care să rezonezi îţi poate crea o stare pozitivă.

Ia o pauză!

Câteva minute în care să te bucuri de o cafea fierbinte atunci când ţi se pare că totul devine stresant, un weekend în care să petreci timp cu familia în exclusivitate, un telefon pe care să îl dai unei persoane cu care nu ai mai vorbit demult, o oră pe care să o dedici visurilor tale, un film pe care să îl vizionezi fără a simţi presiunea timpului şi lista poate continua… Nu lăsa iureşul vieţii să te prindă ca într-un vârtej de unde cu siguranţă nu vei ieşi curând şi nici în regulă. Aceste mici pauze de la acceleraţia cu care ne-am obişnuit ne readuc echilibrul şi ne creează bucurie.

Citate pozitive

Citatele pozitive au un efect instant asupra psihicului. Îţi poţi nota pe bileţele colorate citatele pe care le consideri cele mai folositoare, apoi pune-le într-un borcan. În afară de faptul că va fi o activitate plăcută, vei avea propriul tău borcan pentru o stare pozitivă şi în fiecare dimineaţă poţi extrage câte un bileţel asigurându-ţi astfel o atitudine plină de optimism de la primele ore ale zilei.

Interacţionează cu oameni care îţi oferă o stare pozitivă

Persoanele din jurul nostru au darul de a ne amplifica o stare negativă sau, din contră, de a ne umple de optimism şi de energie. Probabil că ţi-ai dat seama că unii oameni reuşesc ca prin magie să te secătuiască de energie prin simpla lor prezenţă, în timp ce alţii parcă îţi încarcă bateriile şi îţi ridică moralul. Ei bine, în viaţă nu vei întâlni doar persoane benefice, dar ţine-le aproape pe cele capabile să îţi alunge gândurile depresive, pe cele care te susţin , care îţi aduc zâmbete şi care îţi dau încredere în tine. Interacţionează zilnic cu astfel de oameni, iar ziua ta va fi una mai bună.

Înconjoară-te de frumos

Se ştie că stimulii vizuali ne influenţează starea de spirit şi modul de gândire. Lucrurile frumoase ne ajută să ne simţim mai bine, să ne bucurăm de locul în care ne aflăm, să avem emoţii pozitive. Nu ezita să te înconjori de frumos, fie că este vorba de propria locuinţă, de spaţiul unde lucrezi sau de locurile pe care le vizitezi. Acest frumos este diferit de la persoană la persoană, aşa că ia în calcul acel frumos la care reacţionezi personal. Poate fi vorba despre un tablou care te binedispune, o vază cu flori proaspete, o plimbare într-un parc sau pur şi simplu dacă trebuie să ajungi undeva, alege să o iei pe o stradă pe unde îţi place să te plimbi de obicei. Sunt bucurii mici pe care ţi le poţi oferi zilnic şi care au impact asupra felului în care te simţi şi gândeşti.

Antrenează-ţi optimismul şi optează pentru bucurii zilnice pentru o stare pozitivă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.